Proiectare, consultanta si executie
  lucrari de drumuri si poduri
Home Proiectare Consultanta Executie Topografie Stiri&Noutati Contact

Modernizare strada Tebei din municipiul Cluj Napoca
     Situatia Existenta
     
Strada Tebei – se află Ón intravilanul municipiului Cluj Napoca şi face parte din infrastructura cartierului Grigorescu. Acest sector Óncepe de la intersecţia cu strada Gen. Eremia Grigorescu, direcţie adoptată la măsurătorile topografice si care coincide de asemenea cu ordinea numerotării proprietăţilor existente pe cele două parti ale străzii.Lungimea totală a sectorului este de 357 ml. Strada mentionata are elementele geometrice in plan si profil logitudinal, pe intreaga lungime corespunzatoare unei strazi  de categorie  tehnica III, cu elemente in profil  transversal,  asigurand in prezent  o viteza de circulatie de 30-40 km/h. Din punct de vedere al elementelor geometrice Ón plan si in profil longitudinal, in general, traseul strazii corespunde prevederilor STAS 10144/1/2/3/4/5, avand declivitati cuprinse intre 0.2-2.2%.
Imbracamintea este realizata din asfalt. Stratificatiile  structurii rutiere difera functie de traficul generat pe parcursul timpului si de lucrarile de intretinere  si reparatii.
Scurgerea apelor de pe partea carosabila si de pe trotuare este rezolvata prin conducerea apei la gurile de scurgere existente si proiectate si evacuarea ei in canalizarea pluviala.
Strada Tebei  are următoarele dimensiuni Ón profil transversal
:
- lăţimea  totală,  măsurată  Óntre  gardurile  limită  de  proprietăţi, este cuprinsă Óntre 11.00m şi 12.50m;
- lăţimea carosabilului (pe porţiunile amenajate) este de aproximativ 7.50m;
- lăţimea trotuarelor
(pe porţiunile amenajate) este de 1.00-2.40m; Trotuarele sunt pe ambele parti a strazii fiind realizate din asfalt turnat si incadrate cu borduri din beton.
         Solutii proiectate
       
Se poate spune ca elementele  geometrice in profil transversal  pe strada  Tebei nu ridica probleme deosebite in ceea ce priveste respectarea prevederilor acestui STAS,  elementele geometrice in plan  precum si amenajarea intersectiilor se mentin.
Viteza de proiectare luata  in considerare pentru  amenajrea curbelor 50km/h este  in conformitate cu prevederile STAS-ului 10144/3.  S-au realizat racordari cu strazi laterale cu raze cuprinse intre 3.00-5.00m. Strazile cu care se intersecteaza sunt: Gen. Eremia Grigorescu , Milcov , B-dul 1 Decembrie 1918. Latimea partii carosabille a drumului s-a proiectat   de 7,50 m.
Sistemul rutier nou proiectat are in componenta doua straturi din mixturi asfaltice, realizate peste un strat de agregate naturale stabilizare cu ciment, si peste un strat din balast. Trotuarele sunt  amplasate denivelat  fata de partea carosabila avand pasul la bordura de 12 cm  in solutia definitiva cu panta de 2.0% spre partea carosabila.  Bordura de delimitarea a trotuarului de partea carosabila, este o bordura din piatra  avand bxh = 20 x25 cm.  La  partea exterioara a trotruarului  si la incadrarea zonelor verzi  s-a propus o bordura din piatra avand  bxh = 12 x15 cm.
 Pe partea stanga a strazii Tebei de la Km 0+00 la Km 0+184.450 s-a prevazut spatiu verde in latime de 1.00 m.

Politica de confidentialitate  | Portofoliu de clienti  | Link-uri utile | Proiecte de viitor
Copyright © SC Ciproconstruct SRL 2010 All rights reserved. Design by SC Ciproconstruct SRL.